Botanikläger för unga (3 – 6 juni 2016)

Den skånska försommarens blomsterprakt kommer kannycklar fjärilske som allra bäst till sin rätt under nationaldagshelgen. Då inträffar också sommarens stora händelse för alla botanikintresserade unga. Det blir då botanikläger i sydvästra Skåne med deltagare från hela landet. Tillsammans upptäcker vi den spännande och rika skånska floran. Lägret är för alla mellan 13 och 25 år oavsett förkunskaper; intresse för växtvärlden är det enda som behövs. Särskilt du som har ett nytt och spirande intresse för botanik och vill lära dig mer är extra välkommen!

Lägret är ett samarbete mellan Svenska Botaniska Föreningen och Fältbiologerna. Vi kommer att bo i en sommarstuga i Beddingestrand på skånska sydkusten. Därifrån beger vi oss ut på dagsutflykter till Falsterbohalvön, Backlandskapet och Tomelillatrakten och kommer att se många av försommarens vilda växter. Och framförallt kommer vi att ha väldigt trevligt! Samling i Lund kl. 17 på fredagen för gemensam färd till Beddinge. Det går också bra att komma direkt senare på kvällen. Vi är åter i Lund senast kl. 18 på måndagskvällen.

Deltagande i lägret är kostnadsfritt och åtminstone viss reseersättning utgår. Har du några frågor är det bara att höra av sig till Staffan Nilsson (staffan.u.nilsson@gmail.com eller 0738-433494) som håller i lägret. Det är också till Staffan som du anmäler dig, vilket ska göras senast den 8 maj. Ange ålder, matpreferenser, föreningstillhörighet (SBF och/eller Fältbiologerna) och körkortsinnehav. Berätta gärna också något om i vilken utsträckning du har sysslat med växter hittills!

Comments are closed.

X
- Enter Your Location -
- or -