Inventeringsläger i Västerbotten

Kategori: Nyheter

Inventera i Västerbottens läns fjällvärld!

Alla botanister, även nybörjare, är välkomna att hjälpa till med årets inventering för Västerbottens läns flora.
Västerbottens läns botaniska förening i samarbete med SBF bjuder in till inventeringsläger i Lycksele lappmark med gemensam exkursionshelg på okända rikfjäll på gränsen mot Norge som avslutning. För att hedra och slutföra Stefan Ericssons gärning är det nu viktigt att Sveriges botanister mobiliserar under de närmaste åren så att inventeringsarbetet i Västerbottens län kan fullbordas.

Inventeringslägret pågår 18–22 juli med utgångspunkt från Slussfors mellan Storuman och Tärnaby. Samling på söndag kväll den 17 juli. Denna vecka är det inventering av dåligt kända rutor i skogslandet strax nedom fjällkedjan. Boendet sker i stugor med egen mathållning, en mindre butik finns i Slussfors.

På fredag 22 juli flyttar vi oss till Hemavan för den avslutande exkursionshelgen. På lördagkvällen avslutar vi med gemensam middag på någon av byns restauranger.
Boendet hela veckan är gratis och föreningarna bjuder även på den gemensamma middagen. Möjlighet kommer att finnas till samåkning från Umeå och hämtning i Hemavan och troligtvis
även Storuman.

Vi tar gärna emot deltagare som är nybörjare inom fältbotaniken som får inventera tillsammans med någon mer erfaren.

Inventeringsveckan kan vara fysiskt krävande så du bör vara vid god vigör.

Anmälan sker senast 26 juni till Åsa Granberg (070-239 33 58, asa.granberg@gmail.com).

Veckan efter planerar vi att under några dagar inventera några otillgängliga fjällområden.
Inventeringen är fysiskt krävande med långa vandringar och boende i tält. Helikopter krävs varför antalet platser är begränsat.

Kontakta Mora Aronsson (mora.aronsson@gmail.com) om du är intresserad.

Comments are closed.