Medlemsbrev 2020-3

Dags att betala medlemsavgift för 2021

AVIER FÖR MEDLEMSAVGIFTEN 2021 ÄR PÅ VÄG
Nu är det snart dags att betala medlemsavgiften för 2021. Avierna skickas under den här veckan.
Hur du får din avi beror på om du har valt att få din avi per brev, e-post eller e-faktura. 
I början på nästa vecka (v. 47) kan du även logga in på Min sida i medlemsregistret och både se din avi och betala den där med kort.

Vill du byta medlemskap/tidskrift, kontakta kansliet INNAN du betalar medlemsavgiften.

DU KAN BETALA DIN MEDLEMSAVGIFT PÅ MIN SIDA
Min sida hittar du här: https://svenskbotanik.se/minsida
För att kunna logga in behöver du ha en e-postadress registrerad i medlemsregistret.
Första gången du loggar in, behöver du klicka på: Glömt lösenord och ange din e-postadress. Då skickas en länk till din e-postadress. 

Får du inte något meddelande, kontakta kansliet, så att vi kan kontrollera att vi har din adress i registret och den är korrekt i medlemsregistret.


KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2021

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE I SVENSKA BOTANISKA FÖRENINGEN ÅR 2021

Medlemmarna och medlemsföreningarna i Svenska Botaniska Föreningen kallas härmed till digitalt årsmöte, lördagen den 13 mars 2021.

Årsmötesförhandlingarna börjar kl. 16.00.

Ett förmöte för mer förutsättningslösa diskussioner ordnas kl. 15.00 – 15.45. Frågor från den diskussionen kan sedan beaktas under årsmötet.
Dagordning och Föreningens verksamhetsberättelse kommer att vara tillgängliga på Svenska Botaniska Föreningens hemsida fr.o.m. 15 februari 2021. För att kunna delta i det digitala årsmötet krävs anmälan via detta formulär eller genom att ringa till kansliet senast 28 februari.

Dessutom behöver årsmötesdeltagare tillgång till dator, alternativt surfplatta eller mobiltelefon.

Alla som har anmält sig kommer att få information om praktiska detaljer. Det kommer även att ordnas digitala ”testmöten” någon tid innan årsmötet, för att testa att uppkoppling mm fungerar.


DE VILDA BLOMMORNAS DAG 2021

20 juni 2021
Det är tyvärr väldigt mycket som är osäkert inför nästa sommar i och med Covi-19. Risken finns att vi även nästa år måste hitta på alternativa vandringar för De vilda blommornas dag, även om vi ännu hoppas kunna genomföra DVBD som vanligt.

Brukar du planera och hålla en vandring på De vilda blommornas dag?
Vi vill därför passa på att tipsa om att fundera kring alternativa vandringar som kan fungera även om det skulle bli så att vi inte kan samlas till guidade vandringar. Kika gärna på Gotlands Botaniska Förenings ”Botanik på egen hand” som de har tagit fram nu i år. http://gotlandsflora.se/botanik-pa-egen-hand/
Vi avvaktar därför lite med att öppna anmälan av vandringar till hemsidan, vi kommer att informera mera lite längre fram, när vi förhoppningsvis vet lite mer.


BOTANIKDAGARNA 2021 – Inställda

På grund av det osäkra läget kring Covid‐19 har SBF:s styrelse beslutat att ställa in Botanikdagarna i Sörmland 2021. Vi tittar på alternativa lösningar.


Medlemsavgifter 2021

Medlemskap med Vilda Växter275 kr
Medlemskap med Svensk Botanisk Tidskrift340 kr
Medlemskap med Svensk Botanisk Tidskrift och Vilda Växter395 kr
Familjemedlem50 kr
Ungdomsmedlem100 kr