Så här går årsmötet till

Årsmötet kommer att ske digitalt den 13 mars kl 16.00. Du behöver anmäla dig i förväg senast den 28 februari. Här är översiktlig information om hur det digitala årsmötet kommer att gå till. En mer detaljerad instruktion steg för steg kommer skickas till dem som har anmält sig. 

Att årsmötet genomförs digitalt innebär att du som medlem deltar och röstar med hjälp av din dator, mobiltelefon eller surfplatta. Du behöver ha tillgång till internet för att kunna delta. För att kunna höra vad som sägs behöver datorn ha en högtalare. Headset och webbkamera rekommenderas, men är inte helt nödvändigt. Om du vill kunna både lyssna och tala brukar headset fungera bra för att undvika rundgång och om du vill synas på bild behöver du en kamera.  

Mötet kommer att hållas med hjälp av det digitala verktyget Zoom. Du kan använda Zoom utan att du behöver ladda ner något program på din dator även om det är en fördel att använda appen. När du har anmält dig kommer du att få en länk till mötet. Du kan välja om du vill eller inte vill visa dig i bild med hjälp av din webbkamera.  

Planen är att styrelsen och valberedningen ska finnas på samma fysiska plats. Det är även en fördel om ordförande och sekreterare för årsmötet finns på plats där. Därför kommer styrelsen att föreslå ordförande och sekreterare som årsmötet tar ställning till i början av mötet. Om du har förslag på mötesordförande eller mötessekreterare kontakta Maria van der Wie senast den 1 mars så vi hinner kontakta och utbilda dem i förväg. 

Under mötet kommer du att kunna se de personer som finns på plats samt de personer som väljer att visa sin webbkamera. Styrelsen kommer att kunna dela skärm så att alla kan titta på samma dokument samtidigt. Vi ber er dock att förbereda er genom att läsa igenom verksamhetsberättelsen samt den ekonomiska redogörelsen i förväg. 

Testmöten i Zoom där tekniken kommer att kunna testas planeras till den 9 och 10 mars kl 19.00. Du som har anmält dig till årsmötet kommer att få en länk till testmötena. Du klickar på möteslänken och kan sedan testa hur tekniken fungerar och ställa frågor. 

Ett förmöte till årsmötet kommer att ske kl 15.00-15.45 samma dag som årsmötet. En länk kommer att skickas till dig som har anmält dig till årsmötet. Under förmötet finns möjlighet att träffa styrelsen och diskutera och ställa frågor. Det som sägs kommer att sammanfattas under en informationspunkt på årsmötet. 

Finalisterna till nationalblomman kommer att presenteras samma dag som årsmötet.