Inventera i Västerbottens läns södra fjällvärld

Kategori: Nyheter

Alla botanister, även nybörjare, är välkomna tll årets inventeringsläger för Västerbottens läns flora.

Nu följer vi upp förra årets toppentrevliga inventeringsvecka med att bjuda in till årets läger i området kring Borgafjäll. Passa på att vara med i slutspurten av inventeringarna för Västerbottens läns flora!

Under veckan kommer vi att inventera både skog och fjäll i den botaniskt mest okända delen av Västerbottens län. Någon gång under veckan gör vi även en gemensam exkursion till den sensationella nyupptäckta malörten som hittades i samband med förra årets läger.

Inventeringslägret pågår 24–30 juli med utgångspunkt från Saxnäs som ligger cirka 9 mil väster om Vilhelmina. Samling i Saxnäs på söndag kväll den 23 juli. Boendet sker i stugor eller vandrarhem med egen mathållning.

Västerbottens läns Botaniska Förening kommer att stå för hela eller delar av kostnaden för boendet och föreningen bjuder även på den avslutande gemensamma middagen. I övrigt står deltagarna för mathållning själva, lanthandel finns i Saxnäs.

Möjlighet kommer att finnas till samåkning från Umeå och troligtvis även från Vilhelmina.

Vi tar gärna emot deltagare som är lite nybörjare inom fältbotaniken, ni får då inventera tillsammans med någon mer erfaren.

Många av områdena är mer eller mindre otillgängliga och kräver hyfsat god fysik. Förhoppningsvis kommer några deltagare att få göra en tur med helikopter eller båt till de mest otillgängliga områdena.

För information och anmälan, kontakta Åsa Granberg (070-239 33 58, asa.granberg@gmail.com) senast 25 juni. 

Comments are closed.