Välkommen till Svenska Botaniska Föreningen!

Svenska Botaniska Föreningen är en ideell rikstäckande förening för alla som är intresserade av botanik.
Vi ger ut två tidskrifter, Svensk Botanisk Tidskrift och Vilda Växter samt publicerar botanisk litteratur.
Vi anordnar årliga botanikdagar i något av Sveriges vackra landskap, botaniska resor och exkursioner samt ”De vilda blommornas dag” tillsammans med de botaniska föreningarna i Norden.

Floraväkteriet som är en övervakning av rödlistade växter i Sverige är också en del av vår verksamhet.

Vi svarar även på frågor om botanik, skriver yttranden i nationellt viktiga floravårdsärenden och informerar om lokala botaniska föreningar i Sverige.

Som medlem i Svenska Botaniska Föreningen får du möjligheten att delta i alla våra aktiviteter, du får välja vilken/vilka av våra tidskrifter: Svensk Botanisk Tidskrift (6 nummer) och  Vilda Växter (4 nummer) du vill ha. Samtidigt som du stödjer föreningens flora- och naturvårdsarbete.

Våra medlemskap finner du nedan.
Klicka på det tidskriftsalternativ du önskar för mer information samt för att anmäla dig som medlem.

Medlemskap inom Sverige

Medlem Vilda Växter 275:-
Medlem Svensk Botanisk Tidskrift 300:-
Medlem Svensk Botanisk Tidskrift & Vilda Växter 340:-
Ungdomsmedlem tom 29 år Svensk Botanisk Tidskrift & Vilda Växter 100:-
Familjemedlem Tidskrift delas med huvudmedlem  50:-

Bor du utanför Sveriges gränser?
Här nedanför hittar du priserna för medlemskap/prenumerationer i Europa och övriga Världen

Medlemskap/Prenumerationer inom Europa

Medlem Vilda Växter 385:-