Kalendarium


Digitala aktiviteter

Här samlar vi filmer och annat material som kan vara intressant att se och lyssna på en stund. Det finns föreläsningar, kurser, vandringar och annat att följa med på.
I högerspalten hittar du även länkar till olika Youtubekanaler med botaniskt material.


Stensjö by: mot en biologisk mångfald som på 1800-talet

Låt växtekologen Sara Cousins guida dig runt inägor och utmark runt Stensjö by. Där försöker man återskapa 1800-talets artrika jordbrukslandskap.

Filma din blomstervandring!

Josefine Kyhlström Blomqvist och Emil Nilsson visar på hur man kan göra en filmad blomstervandring.

Fira sista april med Vårkollen och Biotopia

Var med och fira Sista april / Valborg genom att hålla kolla på våren! Över hela landet bjuds vi ut i naturen under valborgshelgen för att hålla koll på hur långt våren har kommit. Detta görs genom att kolla av eventuell blomning och lövsprickning på 6 st olika växter. Arterna du ska spana efter är…

Gräskurs 10 maj

Dalarnas Botaniska Sällskap bjuder in till en distanskurs om gräs.

Dabs ordnar under våren en digital gräskurs under ledning av Johanne Maad. De flesta av Dalarnas arter gås igenom under de två kurstillfällena på distans och eventuellt kan det bli en gräsexkursion under sommaren.
Kursen arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet och är avgiftsfri. Ett måste är dock att man har en dator med nätanslutning.

Orkidéer i Uppland

Upplands Botaniska Förening bjuder in till ett orkidéevandring.

Hur många orkidéer finns det i Uppland, vilka är de och var finns de?
Lyssna på Joakim Ekman som har (nästan) alla svaren och många fina
foton!

Lunch med Linné – och hans vetenskaper

Linnés Uppsala önskar dig välkommen på ”Lunch med Linné och hans vetenskaper”! Varje onsdag i sju veckor kan du ta del av intressanta lunchföreläsningar på ämnen kopplade till en av världens mest kända vetenskapsmän.  Från 1700-talets lantbruk och familjen Linnés hushåll, till biologisk mångfald och dagens stadsplanering.Träffa idéhistoriker, biologer, agrarhistoriker och landskapsarkitekter. Onsdagar kl 12-13,…

Vad är Biologisk mångfald?

Vad är Biologisk mångfald? med Torbjörn Tyler.En grundläggande föreläsning om biologisk mångfald. – Vad är biologisk mångfald? – Vad krävs för att skapa och bevara en rik biologisk mångfald?

Leta bombmurklor med Biotopia

Bombmurklan är en ovanlig och annorlunda svamp som man kan hitta på våren. Följ med Biotopia på jakt efter den ovanliga och mystiska svampen!

Biologiska mångfaldens dag 2020 – Livesändningar

SE LIVESÄNDNINGARNA OM NATUREN I EFTERHAND Missade du någon av alla de över 20 livesändningar som Sveriges naturorganisationer och naturvänner arrangerade på Biologiska mångfaldens dag 2020?Då hittar du alla på på Biologiska mångfaldens dags hemsida: biomfdag.se

Växter och insekter på Arlanda flygplats

Upplands Botaniska Förening bjuder in till en förelsäsning Med Markus Stenmark som berättar om den inventering a gräsmarkerna på Arlanda flygplats som han jobbat med. Här fokuseras ganska mycket på fältgentiana. Arrangör: Upplands Botaniska Förening. Lokal: Biotopia, Uppsala. Läs merom föreningen på www.upplandbotaniska.se