Skip to main content

Lär dig mer

Seminarium om Alnöns unika natur

Seminarium om Alnöns unika natur

Medelpads Botaniska Förening har varit med och arrangerat ett seminarium om de unika natur- och kulturvärden som finns på Alnön utanför Sundsvall den 21 november 2021. Ett viktigt syfte har varit att samla olika intresseområden för att kunna utveckla områdets värden. Hela seminariet filmades och här kan du se samtliga 14 föredrag.

Alnön Seminarium slide1evn-1024x576

Norra Alnöns flora och fauna är unik. Flera arter har sin svenska nordgräns i området.

I den första filmen berättar Johan Granbo från Länsstyrelsen Västernorrland om seminariets syfte.

I den andra filmen berättar Ewa Eriksson och Göran Lundgren från Alnö Hembygdsförening om deras förening samt om Alnöns kulturhistoria från forntid till framtid.

Här i den tredje filmen berättar Tomas Binett, Sven Jonasson och Christer Wiklund om vad Sundsvalls Geologiska Sällskap är för förening, men framför allt så beskriver de norra Alnöns mycket unika geologi.

I den fjärde filmen ser du John Granbo från Länsstyrelsen Västernorrland berätta om naturreservat och deras skötsel på norra Alnön.

Kristin Lindström på Länsstyrelsen Västernorrland berättar här i den femte filmen om hur de arbetar med reservatsbildning samt beskrivning av arbetet med att stärka den gröna infrastrukturen.

I den sjätte filmen ser du Helena Brus och Ylva Jakobsson på Sundsvalls kommun presentera deras förstudie över norra Alnön. Den behandlar bevarande och utvecklande av skötseln av de artrika ängs och hagmarkerna på norra Alnön.