Inventera för Västerbottens länsfloraprojekt i sommar!

Nu följer vi upp förra årets toppentrevliga inventeringsveckor med att bjuda in till årets inventeringsläger som kommer ha sin utgångspunkt i området kring Vilhelmina-Saxnäs området. Passa på att vara med i slutspurten av inventeringarna för Västerbottens läns flora!

Vi kommer att inventera i både fjäll och skog i områdena Saxnäs-Borgafjäll, Hemavan och Ammarnäs med början den 21 juli och två veckor framåt. Enligt den preliminära planeringen börjar lägret kring Vilhelmina-Saxnäs och beroende på hur väl inventeringarna framskrider förflyttar vi oss norrut mot Hemavan och Ammarnäs.

Samtliga inventeringsområden är relativt svårtillgängliga och kräver i de flesta fall antingen helikopterlyft eller längre dagsvandringar. God fysik är därför en förutsättning för deltagande. Vi tar gärna emot deltagare som är nybörjare inom fältbotaniken och ni får då inventera tillsammans med någon mer erfaren.

Föreningen kommer att sponsra vissa kostnader i samband med inventeringen, antingen i form av reseersättning eller som boendebidrag.

Anmälan görs till Sofia Ninnes, 072-207 94 80, sofia@ninnes.com, senast den 19 juni. Vid anmälan, ange vilka dagar ni vill delta och om ni har tillgång till bil. Mer detaljerad information skickas ut till de anmälda deltagarna vid senare tillfälle.

Arrangör: Västerbottens läns Botaniska Förening